Ayurveda kan helpen stress te verminderen

We leven in een wereld vol met stress en angsten. Er moet gepresteerd worden, hierdoor komen de Burn Outs en depressies steeds vaker voor. Onze wereld gaat ook zo snel, we kunnen het gewoon niet meer bijbenen. Kan jij je een leven zonder internet en smartphones nog voorstellen? Nou ik niet, ik maak er dan ook veelvuldig gebruik van.

Lees meer »

Ayurveda, voeding als medicijn

Voeding, dat is het belangrijkste medicijn in de Ayurveda. Voeding geeft smaak, genot, voedt en reinigt het lichaam. Het is een subtiele kunst van genezen van lichaam en geest. Er wordt daarom ook veel aandacht besteed aan het bereiden van voeding dat niet alleen gezond is, maar ook de zintuigen streelt.

Lees meer »

Ayurveda behandeling voor Firbromyalgie

Steeds vaker hoor je het je omgeving of krijg je zelf de diagnose Fybromyalgie. Fybromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid maar ook vermoeidheid. Waardoor fibromyalgie ontstaat en hoe die te genezen is helaas nog steeds niet bekend.

Lees meer »

De helende werking van Aromatherapie

Sinds vorig jaar volg ik de opleiding Ayurveda en steeds vaker kwamen de essentiële oliën voorbij. Dit triggerde mij om even een overstapje te maken naar de Aromatherapie en deze zomer heb ik dan ook een opleiding Aromatherapeute gevolgd. Dit was erg verhelderend en leerzaam. Al jaren was ik wel met wat oliën bezig, maar tijdens de opleiding raakte ik steeds meer overtuigd dat deze oliën veel gezondheidsklachten kunnen verminderen zo niet oplossen. Dit gaf mij de inspiratie om hierover te gaan schrijven.

Lees meer »

Wat zit er nog aan vitaminen in Groenten en Fruit?

Vanaf dat we klein waren is het er bij ons ingestampt, we moeten groenten en fruit eten. Het is gezond en je wordt er groot en sterk van. Maar is dit eigenlijk nu nog wel zo? We beseffen ons niet dat door de manier van de hedendaagse teelt veel minder vitamines en mineralen in groenten en fruit zit.

Lees meer »

Mooi, fit en gezond ouder worden

Over dit onderwerp heb ik een blog geschreven die verschenen is op de site van "Your Dialy Shine". Diëten, wie heeft ze niet geprobeerd? Volgens mij heb ik ze allemaal gehad, van Montignac, Sonja tot aan shakes, soepzakjes en maaltijdrepen. Hooguit 10 kilo eraf, maar de portemonnee leeg, om nog geen jaar later weer opnieuw te kunnen beginnen.

Lees meer »

NATUURLIJK SAMEN KOKEN

Natuurlijk samen koken, dit kookboek vol recepten is helemaal van deze tijd. We gebruiken alleen maar gezonde en hoofdzakelijk biologische producten. Op 14 november 2015 komt ons boek uit.

Lees meer »

Met de gebakken peren ….!

De herfst is weer aangebroken, naast de koude dagen en de regenbuien heeft de herfst ons ook mooie dingen te bieden. De pracht en praal van herfstkleuren, de geuren en smaken. Het is een genot om door de bossen te lopen, de padenstoelen schieten de grond uit, kastanjes vallen op de grond. Overal hangen er spinnen in hun web aan de bomen en struiken

Lees meer »

Anti Aging

Iedereen weet dat met het stijgen van onze leeftijd ook het verouderen van Iedereen weet dat met het stijgen van onze leeftijd ook het verouderen van ons lichaam samengaat. Maar hoe kan je zo lang mogelijk jong en vitaal blijven. Dat is een vraag waar we allemaal wel het antwoord op willen weten. Men is nog steeds bereid om grote sommen met geld neer te leggen om er zo lang mogelijk jonger eruit te blijven zien. Maar werkt dit nou echt? Jammer genoeg kunnen we de tijd niet stilzetten.

Lees meer »

Eten versus Emoties

Iedereen heeft er wel eens last van, je ontkomt er gewoon niet aan. Je weet dat het ongezond is, je wordt er dikker van, maar toch kan je het niet remmen. Je vreet maar door, die doos bonbons moet leeg. Zeker bij situaties waardoor je je niet lekker in je vel zit, dan barst het los. Je gaat zoeken, in de koelkast, in alle kasten, alles wat maar voorhanden is wordt opgegeten. Eten is ook meer dan voeding, eten is een emotie. Vooral zoet geeft troost bij boosheid, verdriet en stress. Veel mensen sussen dit met eten, heel veel eten, vooral zoetigheid en vet eten scoort erg hoog. Eigenlijk is dit emotie eten ons al aangeleerd in onze vroege jeugd. Wie heeft er nou niet een snoepje gekregen nadat hij of zij gevallen was? Eigenlijk wij allemaal, van jongs af aan is het ons aangeleerd, als troost of als beloning! Wat wordt er gedaan om iets te vieren? Ja, we weten het allemaal er wordt getrakteerd om het te vieren.

Lees meer »

10 redenen waarom je vanaf nu altijd kokosolie in huis hebt

Kokosolie staat dus echt in de top 5 van mijn favoriete producten! De discussie of kokosolie nu wel of niet gezond is, heb ik beroepsmatig natuurlijk moeten volgen, maar eerlijk gezegd ben ik dat soort discussies wel zat. Ja er zitten verzadigde vetzuren in (nou en?) en ja, het verandert niet van samenstelling als je het verhit, dus we moeten er massaal in bakken. Ik hou van kokosolie omdat het product ongelooflijk veelzijdig is. Hoe veelzijdig? Er zijn wel 100 toepassingen van kokosolie. De meest gebruikte vind je hier!

Lees meer »