NATUURLIJK SAMEN KOKEN

Gepubliceerd op 18 oktober 2015 om 12:29

Natuurlijk samen koken, dit kookboek vol recepten is helemaal van deze tijd. We gebruiken alleen maar gezonde en hoofdzakelijk biologische producten. Op 14 november 2015 komt ons boek uit.

Het boek gaat slechts €24,95 kosten, is full color en heeft harde kaft en is ingebonden. Dit boek is een uniek en geweldig geschenk voor de feestdagen, zomaar jezelf cadeau geven of een verjaardag.

 

Om dit boek niet te missen is het mogelijk is het mogelijk om het te reserveren. Stuur dan een mail naar alma-gaia@live.nl dan ontvang je het boek voordat die in de winkel ligt samen met een leuk kruidenpresentje die je heel goed kan gebruiken bij het maken van één van mijn recepten.

 

Dit kookboek is uniek, het is samengesteld door een groep inspirerende mensen van verschillende leeftijden die elkaar voor dit project nog nooit ontmoet hadden. Maar na mailcontact over en weer hebben wij elkaar in januari ontmoet en werd na het ondertekenen van het contract het boek een feit. Iedereen heeft een eigen hoofdstuk en gezamenlijk hebben wij het hoofdstuk ontbijt gevuld. Allemaal hebben we onze eigen expertise maar gezamenlijk één passie en dat is gezond en natuurlijk koken.

 

Het boek bestaat uit 19 hoofdstukken en er worden geen geraffineerde suikers, E nummers, koemelk en tarwe gebruikt. Hierdoor zijn de recepten lactose- en glutenvrij.

 

Hieronder zal ik wat meer vertellen over de hoofdstukken en wie het van ons maakt.

Ontbijt Dit wordt een gezamenlijk hoofdstuk

Lunch Marjo van Leeuwen

Marjo is voedingtherapeut en begeleid mensen in hun leven om via voeding ziektes en ongemakkelijkheden te lijf te gaan. Ze pleit ervoor dat een goed voedingspatroon een levensvisie wordt om zo langer gezond en fit te blijven.

 

Soep Manita Rovers

Manita is soepmaker en eigenaar van het creatieve soepenbedrijf Soup-a-go-go. Als “wandelende smaakdatabase” is ze er middels de soepen op uit bewustwording te creëren van pure smaken. Door het gebruik van alleen verse natuurlijke ingrediënten en het combineren van uiteenlopende smaken, zijn de soepen uniek!

 

Voorgerechten Anke Kraaijveld

Een nieuw begin maken in je leven maakt kwetsbaar, maar biedt ook nieuwe kansen. Als loopbaancoach begeleid Anke mensen die werk willen vinden dat echt bij ze past. Haar visie: vanuit verbondenheid met je passies en luisterend naar je lichaam kun je in balans leven en werken. Natuurlijke voeding, beweging, je passies, allemaal ingrediënten, die je kunnen helpen om te worden wie je bent. Zo kun je in balans en met voldoening leven.

 

Hoofdgerecht vlees Annemiek Billekens-Seuren

Goed voeden, goed voelen dat is waar Afslank – Detox – Hypno coach Annemiek voor staat. Via haar praktijk Anbise begeleidt ze mensen door middel van coaching met voeding en/of hypnose. Met een gedrevenheid voor haar cliënten.

 

Hoofdgerecht Vis Maureen van Aken-Arendsen

Maureen is oprichter van Pure Beauty Boutique, een webshop met de lekkerste biologische cosmetica en beauty die staat voor kwaliteit, duurzaamheid en luxe. Naast de verzorging aan de buitenkant en het creëren van voldoende relaxmomenten is het minstens zo belangrijk je binnenkant gezond te voeden met producten van biologische kwaliteit en tekorten aan te vullen met natuurlijke voedingssupplementen. Het één kan niet zonder het ander.

 

Hoofdgerecht Vegetarisch Floor van Boxtel

Gezondheid is niet vanuit een hoek te benaderen. Volgens mij, Floor van Boxtel, is het nodig om je gezondheid vanuit veel ooghoeken kritisch te bekijken en zowel gebruik te maken van voeding, hormoonbalanstherapie, ontstressen, meditatie, Chinese wetenschappen en nog veel meer om één te worden met je lichaam. Dit is wat ik dagelijks mijn klanten en volgers fysiek in de praktijk en online bij wil brengen.

 

Nagerechten Nancy Elizabeth

De weg naar gezondheid is niet altijd even makkelijk (als je te kampen hebt met me/cvs, de ziekte van Hashimoto en bijnieruitputting) maar dat is niet wie Nancy is! Omdat ze haar passie voor gezond eten en een gezonde levensstijl graag met iedereen wil delen is ze een blog begonnen, met als doel andere mensen in soortgelijke situaties (op weg) te helpen.

 

Feest Zoet Karin Prummel

Karin is voedingsdeskundige en expert in voeding en overgang bij Passie & Puur. Ze laat je ervaren hoe je een gezonde levensstijl kunt creëren gebaseerd op de smaakexplosies van de pure Italiaanse keuken. Haar doel: genieten en beleven wat gezonde voeding voor je doet en hoe leuk en eenvoudig het is toe te passen. Met als grootste winstpunt: vitaler, energieker in een mooi en gezond lichaam.

 

Feest Hartig Noami de Jong

Puur en lekker koken hoeft echt niet moeilijk te zijn! Naomi combineert op haar site haar grootste passies: gezond koken en fotograferen. Als diëtist ervaart ze al 20 jaar hoe mensen zich fitter en gelukkiger voelen door stap voor stap hun voeding en leefstijl te veranderen, en door beter naar hun lichaam te luisteren. Op de site plaatst ze recepten van gezonde en lekkere gerechten die eenvoudig te maken zijn. Bovendien vallen de resultaten makkelijk in de smaak van iedereen die van lekker eten houdt.

 

Rawfood Nanou van der Elst

Nanou blogt op haar blog Happy and Healthy over van alles waar je blij, fit en gezond van wordt. Ze deelt veel lekkere en gezonde recepten ter inspiratie. Als trainer hormoonfactor, natuurvoedingsadviseur en NLP practitioner, reikt Nanou verschillende advies- en coaching trajecten & workshops aan over Happy and healthy living. Waarbij een mix van gezonde voeding, beweging en stressreductie altijd de sleutel is. Gezond leven is de boodschap. Maar genieten staat voorop: Happy and healthy!

 

Broodgerechten Niels Gisbertz

Niels is zijn culinaire reis is begonnen, toen hij op zijn vierde, bij zijn moeder in de keuken kroepoek stond te bakken. Ondanks een technische achtergrond bleef voeding hem intrigeren en nam zijn interesse in koken en smaak(combinaties) in de loop van de jaren alleen maar toe. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf genaamd Natural Food Experience. Onder deze vlag verzorgt hij alle natuurvoeding gerelateerde activiteiten en onder andere wijncursussen op WSET Level 2 niveau.

 

Koolhydraatarm Martine van den Brink

Martine startte in 2012 met haar foodblog De keuken van Martine. De laatste jaren heeft ze veel over voeding geleerd en is ze zelf ook heel erg anders gaan eten. Van een streng zoutarm dieet ging ze naar koolhydraatbeperkte, gezonde voeding. “Mijn lijf en geest veranderden drastisch. In positieve zin!”

 

Koken met wildpluk Maaike Middelweerd

Maaike van Bloei en Leef wil iedereen die daar behoefte aan heeft, op een ‘Bewust Natuurlijke’ wijze, kennis laten maken met het ‘Verwen je Blij!’ concept. Van Gezond Eten tot Gezond Bewegen en Leven, kortom: verwen niet alleen je eetlust maar ook je levenslust! ‘Verwen je Blij!’ bestaat uit: Weekenden, Coaching, Voedingscursussen, Kooklessen, FB Recepten en Weetjes & Fotografie.

 

Koken met essentiële olie Irene Lelieveld

Irene is 18 jaar bezig in het vak van voeding en gezondheid. Ze heeft sinds 12 jaar een eigen praktijk als auto kinesiologische voedingstherapeut waar ze mensen test. Voeding als medicijn is haar motto. Vanaf 2009 schrijft ze boeken over voeding en gezondheid. Dit gezamenlijke boek is nummer 8 voor haar. Irene is de initiatiefneemster omdat ze vindt dat de mensen in deze groep geweldig kunnen fotograferen en heerlijke natuurvoedingsrecepten verzinnen.

 

Voeding voor kinderen Tim en Michelle Nijs

Gezonde, pure, (h)eerlijke voeding, het is de beste brandstof van ieder opgroeiend kind. Tim en Michelle zoeken altijd naar manieren om hun gerechten interessant te maken voor kinderen. Of ze nu naast je staan te helpen in de keuken, het bord tot op de laatste kruimel leeg eten of anderen blij maken met hun eigen creaties. Naast voeding maken ze zich hard voor een compleet natuurlijke en bewuste levensstijl voor ieder gezin. Ze bloggen hierover via hun platform Natuurlijk Durven Doen.

 

Tussendoortjes Helma van der Linden

Helma heeft haar eetstoornis verleden omgezet in haar kracht. Over haar proces schrijft ze dagelijks een blog, waarin ze de weg naar een gezonde leefstijl met humor en herkenning beschrijft. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk, waarbij ze mensen coacht op weg naar een gezonde leefstijl en een reëel zelfbeeld. Haar motto: Als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing.

 

Gebak en High Tea Brigitte Stolk

Brigitte is yogadocente en via haar bedrijfje BRIDGE promoot zij gezonde voeding als onderdeel van de yogafilosofie. Haar vriend Edo Kruijver, alias Bakker Edo, bakt vlaaien en broden in een houtgestookte oven van het gezonde graan spelt. Samen ontwikkelen zij de gebaksrecepten voor in het boek waarin, niet verwonderlijk, vooral met speltgraan wordt gewerkt.

 

Smoothies en dranken Mineke Wolfswinkel

Minkeke heeft geen eigen blog, maar wil dit wel graag gaan oppakken. Ze is in ieder geval een enorme fan van gezond en lekker eten en pakt dus ook met beide handen deze kans aan om mee te werken aan een echt kookboek voor natuurlijk eten.

 

Met dank aan Michelle Nijs Nanninga voor het maken van dit complete overzicht van al deze fijne collega’s.

 

Marjo van Leeuwen

Alma Gaia Voedingscoach

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.