broden

Restjes brood

Deze week ben ik van alles aan het uitproberen, gisteren was het soep van restjes en vandaag een brood. In de kast vond ik nog wat amandelmeel, speltmeel, roggemeel, havervlokken en sesam, lijnzaad en zonnebloempitten. Maar ook allerlei noten, rozijnen en gedroogd fruit. Van alles net zo’n beetje waar je eigenlijk niets mee kan en op een gegeven moment in de vuilnisbak terechtkomt. In de koelkast stond nog amandelmelk. En een zakje gist of verse gist. Met alle meel kwam ik net niet tot een pond dus heb ik de havervlokken in de blender fijngemalen tot meel.

Alle meelsoorten heb ik in een grote kom gemengd samen met de zaden en pitten. Ik gebruik een broodbakmachine dus het kneden en bakken gaat simpel. 380 ml amandelmelk heb ik in de machine gedaan, het meel erbovenop en dan het gist. De machine kneed dit eerst tot een mooie massa en dan geeft hij een piepje om de noten, rozijnen en gedroogd fruit erbij te doen.

Na 3 uur was mijn brood klaar, we hebben toen hij nog lekker warm was lekker een paar sneetjes besmeerd met biologische roomboter opgegeten. Hij is erg lekker als zeg ik het zelf.