Wie ben ik

 

Ik ben Marjo van Leeuwen, geboren in 1954 en werk al bijna 30 jaar op een MBO school in het midden van het land. Koken is mijn passie, vooral het uitproberen van nieuwe dingen. Ik ben geen chef-kok en de borden zullen minder mooi opgemaakt zijn als in en vijf sterren restaurant. Jaren geleden ben ik er bewuster geworden dat onze gezondheid en voeding met elkaar te maken heeft. Voeding, gezondheid en emoties hangen aan elkaar vast. Ook uit eigen ervaring ben ik er achter gekomen dat je veel gezonder en vooral fitter bent met goede biologische voeding. Vroeger was ik vaak verkouden, hangerig, overgewicht, iedereen kent het wel. Vooral na enkele operaties en een serie bestralingen etc. ging het bergafwaarts, ik was niet vooruit te branden. Na een bezoek aan een Orthomoleculair kliniek waar ik na een bloedanalyse een geweldige vitamine boost kreeg. Verder deed goede voeding de rest, ik was met een half jaar topfit.

 

Dit heeft mijn inzicht in voeding, vitaminen en mineralen drastisch verandert. Dit intrigeerde mij zo erg dat ik enkele jaren geleden Orthomoleculaire voeding- en supplementen therapie ben gaan studeren, dit vond ik nog niet genoeg en heb toen voedingsleer op het HBO gedaan. Ik kwam er achter dat ik dit nog te weinig diepgaand vond en ging dus door met studeren.

 

Hoe meer ik leer ervaar ik des te meer wat voeding met ons lichaam kan doen maar ook hoe interessant dit eigenlijk ook is. Voor die tijd dacht je er eigenlijk nooit bij na, je at elke dag, je snoepte je nam een wijntje etc. Maar hoe complex is de gang van de mond naar de anus, wat daar allemaal voor komt kijken. Het eens een geoliede machine en als er maar iets aan deze machine mankeert, ontstaan er gelijk problemen. Hoe neemt je lichaam de voedingsstoffen op en waar gaat dat naar toe, we zijn eigenlijk unieke exemplaren en alles in ons lichaam heeft een functie. Als we er bij stil staan is het ook een wonder te noemen hoe een mens ontstaat.

 

Door het manipuleren vandaag de dag van onze voeding komen wij vaak nutriënten te kort. Vooral bij ziekte en stress is het van groot belang om naar de voeding te kijken. Want door het manipuleren en bespuiten zit er soms nog maar heel weinig nutriënten in onze voeding.  Willen we gezond en fit ouder worden is het van belang om vooral verse en biologische voedingsmiddelen te eten.

 

Na aanvullende studies waaronder Ayurveda en Aromatherapie ben ik er achter gekomen dat zeker de essentiële oliën hele goede bijdrage kan geven aan onze gezondheid. Door al mijn studies te koppelen heb ik een traject samengesteld en dit kunt u hier lezen.  

 

 

MarjovanLeeuwen.jpg

 

 

Buiten mijn eigen site, schrijf ik voor een aantal andere sites en facebook pagina's.