Essentiële olie

 

Ga mee een avond op reis van gezonde geuren. Geur is heel belangrijk en essentiële oliën en hun aroma’s kunnen op allerlei positieve manieren een bijdrage leveren aan ons welzijn. De oliën worden gewonnen uit bloemen, schors, stengels, bladeren maar ook andere delen van de plant, struik of boom.

 

Aromatherapie kan op verschillende manieren gebruikt worden: inhaleren, massage, baden maar ook verdampen in de ruimte. Verschillende oliën kunnen we gebruiken in onze voeding of in een capsule innemen.

 

Hoe kan je je gezondheid beïnvloeden en ondersteunen door middel van essentiële oliën. In deze workshop leer ik je wat deze olie voor je gezondheid kan betekenen. Welke olie moet er gebruikt worden bij hoofdpijn, keelpijn, verstopte oren etc.  Maar wat zijn essentiële oliën nu eigenlijk, waar zijn ze goed voor. Op welke manier kan je de olie inzetten. Deze vragen worden allemaal beantwoord.  Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn de EHBO oliën. Deze zijn snel in te zetten bij zowel lichamelijke als psychische klachten. Maar ook hoe we een huidlotion kunnen maken. We  maken diverse rollers en inhalers om mee naar huis te nemen.

 

Kortom een leervolle avond.

 

Deze workshop kost 40 euro en dat is inclusief de essentiële olie en basisolie die we gebruiken om de inhaler en de rollers te maken. En natuurlijk rollerflesjes en de inhaler.