Home » Recepten » Dessert en gebak » Ontbijtkoek van speltmeel

Ontbijtkoek van speltmeel

Ontbijtkoek is zo lekker, ’s morgens bij het ontbijt en lekker met roomboter erop. De ontbijtkoek die je in de winkels koopt zit boordevol E-nummers en suiker. Verder zit die boordevol gluten en andere troep. Dus maak lekker een ontbijtkoek zelf van speltmeel. Zowel met of zonder tutti frutti en studentenhaver is de koek lekker. Dus maak vanaf nu zelf je ontbijtkoek.

 

Wat heb je nodig

  • 400 gram (volkoren) speltmeel (geen speltbloem gebruiken)
  • 100 gram honing
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 350 ml amandel- of rijstmelk
  • 3 flinke tl koekkruiden
  • 4 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • kokosolie (om in te vetten)
  • tutti frutti
  • studentenhaver

 

Hoe maak je het

  1. Roer alle droge ingrediënten door elkaar.
  2. Voeg er de honing bij en mix alles goed door elkaar.
  3. Snij de tutti frutti in kleine stukjes en roer dit samen met de studentenhaver door het beslag.
  4. Vet het cakeblik in en leg er een bakpapiertje in om hem later goed eruit te krijgen.
  5. Bak de ontbijkoek op 180 graden in ongeveer 50 minuten gaar.
  6. Prik in de koek met een satéstokje, zit er nog wat deeg aan? Bak de cake dan nog 5 minuten langer en test het dan weer.
  7. Laat de ontbijtkoek afkoelen, lekker met roomboter.

 

Eet smakelijk!