Energierepen
We hebben allemaal wel eens dat dipje, vooral zo rond 4 uur meestal. Nu heb ik een lekkere energiereep gemaakt die gezond, verstandig, lekker en zoet is. Deze reep is makkelijk en snel klaar. In de koelkast zijn ze enkele dagen goed, maar je kan ze ook invriezen.
Wat heb je nodig:
- Lage glazen schaal. (ik gebruik hiervoor een ovenschaal en leg hier bakpapier in)
- 150 gram bio studentenhaver
- 150 gram dadels
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 of 3 eetlepels zaden, pitten en eventueel gojibessen of ander superfood
- 40 gram kokos schaafsel
- 40 gram tutti frutti
- Enkele eetlepels naar smaak Cacaopoeder of 150 gram pure chocolade
- 1 of 2 eetlepels honing (alleen als je cacaopoeder gebruikt)
Bereiding
- Pureer in de keukenmachine of blender de dadels. Voeg er wat tutti frutti bij, niet alles. Voeg er 1 of 2 eetlepels water bij, dit om de puree wat smeuig te maken.
- Hak de noten niet te fijn en meng die door de puree, evenals geraspte kokos.
- Snij de tutti frutti fijn en voeg dit ook bij de puree, evenals de noten, zaden en pitten.
- Bekleed een ondiepe schaal met bakpapier en verdeel het dadel-notenmengsel erover. Verdeel het goed over de hele schaal, zodat de energierepen straks overal even dik zijn. Druk goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel.
- Smelt de kokosolie en voeg er de cacaopoeder en honing bij.
- Giet de chocola over de dadel-notenmengsel en daarover nog wat Goijbessen, zaden en pitten
- Laat de repen minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de repen na het opstijven in het gewenste formaat.
Een deel bewaren? In de vriezer zijn de repen nog zeker een maand houdbaar.