Smoothies en sapjes

Smoothies maken is niet moeilijk, maar met volgende tips, truckjes en ideeën in het achterhoofd wordt het nog gemakkelijker.

Gebruik bevroren fruit

Het staat niet vermeld op alle recepten, maar als je op voorhand je fruit ingevroren hebt, zal je smoothie dikker en kouder blijven aanvoelen. Grote stukken fruit zoals banaan of meloen kan je beter in stukken snijden voor je ze in de vriezer plaatst, zo kan je ze gemakkelijker bewerken achteraf. Als het fruit bevroren is kan het allemaal samen in een vrieszak.

Om je smoothie zo gezond mogelijk te houden

Er zijn veel mogelijkheden om het vetgehalte van je smoothie binnen de perken te houden. Zo kan je bijvoorbeeld sojamelk gebruiken ipv gewone melk, yoghurtijs gebruiken ipv roomijs.

Niet dik genoeg ?

Als je smoothie niet dik genoeg is, kan je best nog enkele ijsblokjes aan het recept toevoegen. (eventueel kan je experimenteren met ijsblokjes die al een smaakje hebben)

Maak je smoothies op voorhand

Aangezien het drankje populair is bij drukke zakenmensen, die niet altijd de tijd hebben om rustig te eten, is het enorm handig dat je het op voorhand kan klaarmaken. Je kan je smoothie net zoals de ingrediënten invriezen. Pas wel op dat je smoothie ruimte nodig zal hebben omdat de kans groot is dat de volume toeneemt bij het invriezen.

Verzorg je blender

- Plaats liefst eerst de vloeistoffen in de blender zodat hij niet blokkeert als je grote stukken fruit mixt.
- Reinig hem na elk gebruik.
- Voeg je ingrediënten een per een toe, maak gebruik van je blender na elke toevoeging.

Mijn smoothie heeft een andere kleur nadat hij enkele uren in de ijskast heeft gestaan

Smoothies zijn op hun best wanneer ze vers worden opgediend. Als je ze toch op voorhand moet maken, zal je zien dat sommige smoothies na 20 minuutjes al beginnen te schiften. Als dat gebeurt roert u even in de smoothie of plaatst u hem terug in de blender (1 minuut) zodat hij zijn smeuïge, gladde structuur weer terugkrijgt.