Creoolse kabeljauw

De Creoolse Keuken brengt het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen. Van vis en schaaldieren tot punches en frappé's. De Creoolse keuken is een feest op zich, er worden voornamelijk samengestelde en eenpansgerechten gegeten. De Surinamer kookt met plezier, gevoel en geduld. 

Surinaams koken is ook niet moeilijk het is juist leuk, afwisselend, verrassend en natuurlijk heel erg lekker. Dit komt voornamelijk door het gebruik en de diversiteit van de ingrediënten.

 

Benodigdheden

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, gesneden in reepjes
  • 1 gele paprika, gesneden in reepjes
  • 1 groene paprika, gesneden in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g ontvelde tomaten, in stukjes 
  • 1 rode peper, in stukjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn (balsamico azijn)
  • 1 theelepel verse basilicum
  • mespuntje peper
  • 4 kabeljauw filets, 100 g per stuk

Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika’s en knoflook toe en bak tot het gaar is. Voeg de tomaten en de andere ingrediënten behalve de vis toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en schep het tomatenmengsel over de vis. Zet het vuur op een laag pitje, doe het deksel op de pan en laat het ruim 15 minuten sudderen tot de vis gaar is.