Gebruik van de essentiële oliën

 

Wat zijn de manieren om de oliën toe te passen, dat is eigenlijk verschillend, maar ook afhankelijk van waarom je ze gaat gebruiken. Ze kunnen namelijk zeer breed worden ingezet voor verschillende ongemakken, maar ook om rust te creëren.

 

De eerste manier om oliën te gebruiken is via een diffuser, waarbij de geur en de specifieke eigenschappen van de olie in de ruimte via een nevel wordt verspreid. We krijgen bij elke inademing deze nevel/geur mee naar binnen. Het gevoel van geur heeft namelijk invloed op ons lichaam en onze emoties. Sommige oliën werken ontspannend en kalmerend, maar er zijn ook oliën die juist weer stimulerend werken.

 

De tweede manier is om samen met een draagolie en vaak in combinatie van meerdere oliën je te laten masseren. Dit heeft een zeer ontspannend effect en voor uitgebreide beschrijving lees dan hier verder. Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling van de oliën worden deze gemakkelijk door de huid opgenomen. Daardoor heb je vrijwel direct de voordelen hiervan. Daardoor is het mogelijk om doelgericht te masseren.

 

De derde manier is inwendig, niet alle oliën zijn daar geschikt voor. Laat je daarom goed voorlichten. Dit kan op diverse manieren, vermengt in een vloeistof of in een capsule. Veel van de oliën kunnen als voedingssupplement worden gebruikt. In het mooie boek Modern Essentials staat duidelijk welke oliën geschikt zijn om in te nemen of te gebruiken in voeding. dōTERRA geeft bij elke olie aan op welke manier deze mag worden ingezet en waarvoor die kan worden ingezet.

 

Zorg ervoor dat je alleen 100% pure essentiële oliën gebruikt, voor het merk dōTERRA kan ik daar borg voor staan. Of op het etiket moet duidelijk vermeld staan waar deze olie vandaan komt of dat het te achterhalen is via hun site.

 

Waarschuwingen

 

Vele oliën kunnen direct op de huid gebruikt worden, maar bij gevoelige huid, bij kinderen en chronisch zieken altijd verdunnen met een draagolie. Dit kan de gefractioneerde kokosolie zijn van dōTERRA of een andere olie. Essentiële olie nooit in de ogen, de gehoorgang of in open wonden gebruiken mits dat aangegeven staat dat dit mogelijk zou zijn. Ben je zwanger of ziek, raadpleeg dan altijd eerst de arts voordat je de olie gaat gebruiken.