Macarons in een gezond jasje!

 

Voor circa 6 stuks

Voor de macaron ‘koekjes’

  • 75 gram boekweitmeel
  • 50 gram kokosolie (vet)
  • 40 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el (raw) cacao poeder
  • Snufje zeezout

Voor de vulling

  • 3 el naturel kwark
  • 2 el biologische (hazel)notenpasta*

*Je kunt ook voor bijv. amandelpasta kiezen als je dat lekkerder vindt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt het kokosvet om tot olie in een pannetje op laag vuur.
  3. Meng alle ingrediënten voor de koekjes in een halve minuut met een mixer door elkaar.
  4. Schep daarna met een klein lepeltje bolletjes van het beslag op de bakplaat en strijk ze plat tot rondjes. Probeer de rondjes even groot te maken zodat ze mooi op elkaar passen als ze klaar zijn. Vergeet niet om een even aantal te maken. Je moet ze immers nog op elkaar zetten.
  5. De macarons moeten 10 tot 15 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de vulling door de kwark met de notenpasta te mengen.
  7. Haal de macarons uit de oven en laat ze 10 minuutjes afkoelen. Ze voelen eerst wat ‘zacht’ aan als ze uit de oven komen maar na 10 minuutjes worden ze hard.
  8. Daarna kun je de vulling aan brengen en de beide helften op elkaar plakken.

Bewaaradvies: Je kunt de gezonde macarons bewaren in de koelkast. Als ze de koelkast überhaupt halen…

Bron: I Love Health