ontbijt mug

 

Vanmorgen ben ik aan het experimenteren geslagen. Ik wilde eens iets anders maken voor het ontbijt. Het is een variant geworden op de mug cake. En het is snel klaar als je de magnetron gebruikt en in de oven duurt het wat langer op maximaal 180 graden.

Voor 1 mug heb je nodig

* 100 ml amandelmelk
* 1 pijpje kaneel
* 1 of 2 ster anijs
* 50 gram havermout
* 1 ei
* 10 gram kokosbloesemsuiker
* handje vol cranberry's en studentenhaver
* 1 1/2 theelepel chai zaad en/of ander superfood
* klein beetje kaneel

Zo maak je de ontbijt mug

1. Zet de melk een nachtje weg met het kaneelstokje en het steranijs. Zo krijgt de melk de smaak van amandel, kaneel en anijs melk.
2. Klop het ei met de suiker luchtig.
3. voeg er de ingrediënten bij en roer het goed door elkaar. Houd iets apart van de studenten haver.
5. Giet het in een mok of kom, gaat het de oven in dan in een ovenvast schaaltje.
6. In de magnetron duurt het 4 minuten op 750 watt. In de oven duurt het zeker 10 minuten op maximaal 160 graden. Kijk de eerste keer een paar keer, als het bovenop te droog wordt is hij klaar.
7. Stort de mug/schaaltje op een bordje en strooi er nog wat kaneel bovenop en de studentenhaver.

 


 Eet smakelijk!