Pruimen hazelnoot cake

 

 

Gisteren hadden we ineens trek in iets lekkers bij de koffie. Ik ben in de kasten gedoken en vond nog een zakje amandelmeel, gedroogde pruimen en hazelnoten. De cake die ik gebakken heb was erg geslaagd en daarom vinden jullie hieronder het recept.

Wat moet erin

  • 4 eieren
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram palmsuiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Gedroogde pruimen
  • Hazelnoten

Zo maak ik de cake

De pruimen heb ik eerst laten weken totdat ze lekker zacht worden. Snij ze daarna grof en rooster de hazelnoten in een droge pan. Haal de velletjes van de hazelnoten en hak ze grof. Klop de eieren luchtig en voeg er de zachte boter aan toe. Doe het bakpoeder bij het amandelmeel en doe het in delen bij het botermengsel. Voeg de pruimen en hazelnoten erbij en bak het in een voorverwarmde oven op 160 graden in 65 goudbruin.

 

Eet smakelijk.