De werking van een edelsteen

De edelsteen heeft er vaak miljoenen jaren over gedaan om zijn geneeskracht en zijn kleuren te ontwikkelen. Ze groeien onder invloed van de krachten van de aarde. Diep in grotten, ontwikkeld door aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en ander natuurgeweld ontstaan er de mooiste creaties. Deze schatten van de aarde worden al zeker tienduizend jaar gebruikt voor het bevorderen van de vitaliteit en de gezondheid. Elke steen is uniek, net als ieder mens. Edelstenen bestaan uit 2 of 3 soorten mineralen. Vaak zijn ze van de buitenkant niet zo mooi en lijken ze op een gewone steen. Maar wanneer je deze openbreekt zie je een scala van kleuren en licht tevoorschijn komen.

 

Heel veel jaren geleden werden door de natuurvolkeren een edelsteen als een kostbaar bezit beschouwd. Veel medicijnmannen gebruikten edelstenen om de mensen te genezen. Edelstenen hebben het vermogen om positieve invloed te hebben op het lichaam, gevoel maar ook de geest. Als bescherming werd er een amulet om de nek gehangen. Een edelsteen was dan ook een magisch voorwerp, dit vergrootte vooral de status van de eigenaar. Je was immers een rijk man als je edelstenen bezat. Maar later werden edelstenen ook als ruilmiddel gebruikt. Hierdoor werden de edelstenen over de hele wereld verspreid. 

 

Er zijn enkele organische stenen die niet groeien, zoals de meeste edelstenen. Dat zijn de barnstenen en de parels. De parel groeit in een oesterschelp en barnsteen is een fossiele hars afkomstig van een naaldboom (Pinus succinfera). De hars is miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend.

Werking

 

De werking van edelstenen is verschillend, elke steen is immers uniek. Er zijn stenen die hebben een zuivere helderheid, je kan er doorheen kijken. Zoals bij bergkristal, deze werkt op de geest, je kan situaties helderder en duidelijker inzien. Zo heb je ook de rozenkwarts, die past bij de gevoelens, je hartchakra. Terwijl de dichte stenen meer werken op het lichaam en de organen. De kleur van de steen is ook van belang, zo heb je groene stenen, die kalmeert en ontspant. Blauwe of paarse stenen hebben een harmoniserende werking. Geel, rood of oranje werkt juist weer activerend en stimulerend.

 

Edelstenen werken op energetisch niveau, dus niet tastbaar enkel voelbaar.

De kracht van de edelstenen

 

Niet alleen edelstenen bestaat uit energie, maar wij als mens ook. Hierdoor kunnen wij als mens profiteren van de krachten van edelstenen. Zo kan iemand die met zijn hoofd in de wolken leeft, veel dagdroomt of iemand met veel stress en angsten zichzelf aarden door de juiste steen bij zich te dragen. De juiste steen geeft je rust, dit doe je door dagelijks in contact te staan met je edelsteen. Dat kan zijn in de vorm van een mooie ketting, hanger en/of armband, hierdoor kan je de hele dag profiteren van de krachten van de edelstenen.

 

Er zijn nog meer mogelijkheden met edelstenen:

 

 • Mediteren wordt nog intenser en krachtiger.
 • Bevordert het slapen als je deze in slaapkamer of onder je kussen legt.
 • Zuiveren van water - door deze in een fles water te doen en minimaal 30 min. laten staan. Hoe langer hoe krachtiger en het water doet het werk van binnenuit.
 • Het zorgt voor een energetische balans in huis of auto.
 • Extra kracht en energie door ze op je chakra te leggen.
 • Een chakra behandeling voor algehele ontspanning bijv. op bed.

 

Let er wel op dat niet alle edelstenen om in het waterfles te gebruiken geschikt en ook persoonsgebonden is. Dit werkt ook in het bad en het is van belang welke edelstenen bij jou passen. In de avond zal je een ontspannend bad nemen ipv een verkwikkend bad.

 

Vaak zie je dat bij Reiki en massagetherapie ook edelstenen worden gebruikt, zij geven hierdoor een extra dimensie aan de therapie.

Reiki is een healing methode waarbij gebruik wordt gemaakt van universele energie om het lichaam te helen. Omdat kristallen en edelstenen een zuivere en helende energie hebben zullen die het zelfgenezingsproces nog eens extra versterken bij de reikibehandeling.

Reinigen en opladen

 

Edelstenen geven energie af maar nemen ook energie op. Daarom moeten de edelstenen op verschillen manieren gereinigd en opgeladen worden voor nieuwe energie. Dit is voor elke steen weer anders. Er zijn zelfreinigende edelstenen, maar ook edelstenen die extra reiniging nodig hebben.

Jewels 4 your body

 

Helaas worden er veel vervalsingen op de markt gebracht, zo zie je vaak een brok glas wat voor bergkristal wordt verkocht. Maar ook jade (dit is een zeldzame edelsteen) wordt vaak door glas nagemaakt. Veel edelstenen worden bijgekleurd, hierdoor zie je de kleuren na reiniging steeds lichter en lichter worden.

 

Bij Jewels 4 your body zijn we altijd op zoek naar de beste kwaliteit edelstenen, de prijs is daardoor vaak wisselend. De mensen hebben de afgelopen jaren veel uit onze aarde gehaald en er zijn bij verschillende stenen al schaarste te bemerken. Daarom gebruik ik onder andere diverse kanalen om oude sieraden van edelstenen op te kopen.

 

Samen met jou maken we unieke sieraden! We kijken naar je sterrenbeeld,  klachten, kleuren en geboortedatum. Hier wordt een schema van gemaakt met de edelstenen die jij nodig hebt.

Tijdens het proces hebben we contact, zodat jou unieke sieraad geheel op maat gemaakt wordt.

 

Wanneer het sieraad klaar is krijg je ook nog iets extra’s!

Er zit een uitgebreid persoonlijk rapport bij. Dit unieke rapport kan je alles over je kenmerken teruglezen.

 

Denk hierbij aan:

 

 • Kenmerken van je sterrenbeeld
 • Je unieke dag, planeet en nummer
 • Welke kruiden voor jou het beste werkt
 • Welke etherische oliën bij je passen
 • Uitleg werking van de stenen
 • Hoe je deze kan reinigen en opladen

 

Aangezien er nu veel stralingen zijn zoals: wifi, bluetooth, 4G/5G, microgolven, gps etc. heb ik extra krachtige magnetische stenen.

Deze zijn in elk sieraad te verwerken, zo hoeft je lichaam tot wel 50 procent minder hard te werken om deze stralingen tegen te gaan.

 

Wil je meer informatie of wil je samen met ons een uniek sieraad maken. Mail dan naar info@perfect4yourbody.nl Of laat een reactie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.