Soepen

Restjes soep

 

 

Stond ik vanmiddag voor de koelkast te kijken wat we nog hadden voor het avondeten. In de groente la vond ik een kwart bloemkool, een bietje, een paar stengels bleekselderij, prei en wat wortels. Ik vond ook nog wat sperziebonen en doppertjes in de vriezer. Verder stond er nog een beetje bietensap maar ook nog een aantal tomaten die echt op moesten. Tja wat doe je dan, even nadenken en het idee was geboren. De restjes soep. Mijn man haalde zijn neus al op, maar wat een boer niet kent dat vreet hij niet, zeggen ze ook wel.

Eerst heb ik een groentebouillon gemaakt van een ui, de prei en een blokje. Ondertussen heb ik het bietje in de juicer gedaan evenals de tomaten. Dit heb ik in de bouillon gedaan en even laten pruttelen. De bloemkool heb ik schoongemaakt in kleine roosjes, de wortels in plakjes en de andere groenten kleiner gemaakt. Dit heb ik in de soep gedaan en zo een 20 minuten op een laag pitje laten staan. Een deel van de groente heb ik eruit geschept toen het nog beetgaar was, lekker verse kruiden erbij.  Uiteraard even geproefd en er nog wat peper en wat Himalaya zout bijgedaan. Met de staafmixer heb ik de resterende groente fijngemaakt met de soep zodat hij iets gebonden was. De groenten er weer in en warm laten worden.

Lekker met een paar sneetjes eigengemaakt brood hadden wij een voedzaam en smakelijke maaltijd. En wat nog belangrijker is, ik heb niets hoeven weggooien.