Supplementen


Voedingsupplementen - wanneer heb ik die nodig?

Veel mensen denken dat ze, omdat ze goed en gezond eten en zich fit en energiek voelen, geen voedingssupplementen nodig hebben. Pas als ze ziek worden als gevolg van gebrek aan bepaalde vitamines en/of mineralen, gaan ze op zoek naar informatie over kwalen die het gevolg zijn van een gebrek aan bepaalde vitamines en/of mineralen.

Plantaardige en dierlijke voedingsmiddelen bevatten van nature vitamines, mineralen, sporenelementen en andere voedingsstoffen. Helaas bevatten de voedingsmiddelen die in de supermarkt vandaag de dag gekocht worden steeds minder, dit komt door het productieproces. Het vlees opfokken met antibiotica, vetmesten etc, de gewassen te vroeg van de grond en daardoor te weinig zonuren, fruit dat onrijp geplukt wordt. Ool de bodem die we gebruiken om fruit en groenten te verbouwen bevat niet meer voldoende bouwstoffen voor de vitamines, mineralen en andere nutriënten die hij vroeger wel bevatten. De boeren werken onder hoge tijdsdruk om zoveel mogelijk producten te verbouwen dat er te weinig aandacht is voor de voedingswaarde van de gewassen. Het land wordt met grote hoeveelheden kunstmest bewerkt en dit bevat veel stikstof, fosforen, kalium maar weinig andere voedingsstoffen. Ook worden de gewassen bespoten met pesticides en insecticides en deze breken de natuurlijke voedingsstoffen in de gewassen ook nog eens af. Maar ook de kant en klare maaltijden en de diepvriesproducten bevatten veel minder voedingsstoffen dan verse. Daarom krijgt men, al eet men naar zijn idee gezond, niet meer voldoende vitamines en mineralen binnen. Daarom is het aan te raden om dagelijks voedingssupplementen te slikken.

 

Voordelen

Door supplementen te nemen worden de te korten in het dieet opgevangen en zullen hiermee het immuunsysteem stimuleren en het lichaam veel weerbaarder wordt tegen allerlei ziektes. Elke dag vitamine C voorkomt dat men verkouden wordt of dat de verkoudheid minder heftig is en sneller over gaat. Voedingssupplementen helpen ook het lichaam van vergiften te ontdoen, door stress, mileuvervuiling etc. bouwt het lichaam namelijk toxische stoffen op.

 

Kwaliteit

Men kan het beste advies vragen aan een voedingstherapeute, die kan u uitleg geven over de mineralen en vitamines die u nodig hebt. Daarnaast is het van belang om een goed en gezond dieet te volgen (zie de voedingspyramide) met voldoende groenten, fruit en water. Koop geen voedingssupplementen van inferieure kwaliteit deze komen niet of nauwlijks verder dan de maag waar ze door de maagsappen vernietigd worden. Het heeft dus geen zin om goedkope supplementen te gebruiken, dit is zonde van het geld, koop goede voedingssupplementen (zie webshop), deze bevatten geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen. U kunt mij een mail sturen met uw klachten, vragen, maar ook uw leeftijd en gewicht zodat ik na bestudering van de mail u de juiste voedingssupplementen kan aanbieden.

@ copywright