Goed ontbijten een must

Een onverwachte slankmaker.

Iedereen moet altijd ontbijten, niet alleen voor de gezondheid, maar ook om af te vallen. Een gezond ontbijt zorgt ervoor dat de stofwisseling (verbrandingsmotor van het lichaam) 's ochtends op gang komt. Hoe beter de stofwisseling werkt, hoe beter men functioneert en hoe sneller de overtollige kilo's verdwijnen.

Een goed ontbijt brengt de bloedsuikerspiegel 's morgens op peil. Dit zorgt ervoor dat men zich goed kan concentreren en ook geen hongergevoel krijgt maar vooral ook veel meer energie. Een uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel zorgt ook voor een goed gevoel en een beter humeur.

Wie niet ontbijt, zal dit rond koffietijd gaan merken, men krijgt dan een haast onweerstaanbare trek in iets lekkers. En dan meestal een calorie rijke snack of een koek. Een goed ontbijt zal dit voorkomen, kortom, voor wie wil afvallen is een goed ontbijt echt onmisbaar. Maar ook voor de mensen die niet willen afvallen is het ontbijt een must.

Eet gezond maar niet te veel

Veel mensen in de westerse wereld lijden aan overvoeding, ze krijgen voortdurend meer calorieën binnen dan ze verbruiken. Gevolg, overgewicht en alle daaruit voortvloeiende nadelen voor de gezondheid. Ons lichaam heeft wel voldoende voedingstoffen, maar geen grote hoeveelheden voedsel nodig. Vandaar dat één van de regels is, eet gezond, maar niet te veel.

Zo ontbijt u gezond

  1. 1-2 sneetjes volkorenbrood of roggebrood, dun besmeerd met roomboter, hartig broodbeleg, of plakjes tomaat, komkommer. Halva jam, honing of appelstroop, maar ook stukjes fruit.
  2. Of 4 tot 6 eetlepels muesli of andere volkoren ontbijtgranen met biogarde/soja yoghurt.
  3. Portie vers fruit of sap van vers fruit of een smoothie.
  4. Een kom havermoutpap met Stevia of honing als zoetmiddel.