Gezondheidstraject

 

In ons lichaam komen er vijf natuurlijke lichaamseigen principes bij elkaar. Deze vijf principes zijn: energie, prikkels, drainage, voeding en psyché. Zodra er bij één van deze principes een disbalans ontstaat zal het lichaam hierop reageren. Dit kan zich uiten in moeheid, gebrek aan energie, overmatig zweten, dikker worden, onrust. Wordt er in deze fase niets gedaan dan ontstaan er klachten zoals verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, slapeloosheid, maar ook depressiviteit of een Burn out. Als deze disbalans langer aanhoudt kan er zelfs andere klachten gaan ontstaan zoals, prikkelbare darm syndroom, maagklachten, migraine en zelfs ernstige aandoeningen zoals kanker. Eigenlijk te veel om hierop te noemen.

 

De vijf principes zijn

 

 1. Energie, alles in ons lichaam bestaat uit energie, elk orgaan, elke emotie, elke gedachte hebben een eigen energie niveau. Om te bewegen hebben we energie nodig, om te slapen hebben we energie nodig. Om te bestaan hebben we energie nodig. Wanneer er een tekort aan energie is kan het lichaam niet meer optimaal functioneren. Hierdoor kunnen zowel lichamelijk als emotioneel problemen ontstaan.
 2. Prikkels, het zenuwstelsel is het communicatienetwerk in ons lichaam. Via de hersenen worden opdrachten (prikkels) gegeven en via het zenuwstelsel naar de rest van ons lichaam. Als er prikkels niet goed doorkomen dan is er slechte communicatie tussen de hersenfuncties en het lichaam. Denk hierbij aan iets oppakken, lopen, zien maar ook ruiken. 24 uur per dag, dag in dag uit.
 3. Drainage, we worden dagelijks belast met stralingen en gifstoffen van buitenaf. Maar ook stress en verkeerde voeding kan ons lichaam langzaamaan vergiftigen. Op een gegeven moment is ons lichaam niet meer in staat deze gifstoffen voldoende af te voeren en worden we ziek. Dit kan zich uiten in vele klachten, alles raakt ontregeld. Onze lever kan dan niet meer optimaal zijn werk doen en het lichaam wordt ziek.
 4. Voeding, elke dag hebben we een bepaald aantal calorieën nodig om te kunnen overleven, ons hart te laten pompen en adem te halen. Ons lichaam is net een fabriek, elk orgaan, elke cel is een belangrijke schakel om de fabriek goed te laten functioneren. Zorgen we niet goed voor ons lichaam dan wordt ons lichaam van binnenuit uitgehold. Wat weer tot ernstige klachten kan lijden op kort of lang termijn.
 5. Psyche, een mens heeft een fysieke, emotioneel, mentaal en energetisch deel. Deze zijn nauw met elkaar verbonden en werken ook zeer nauw samen. Als er maar 1 van deze wegvalt of blokkeert dan komt er snel een depressie, of juist een Burn out om de hoek kijken. Of erger.

 

Inzetbare methodes

Door vele studies kan ik alle 5 principes inzetten in een behandelingsplan. Welke methodes kan ik zoal gebruiken om het lichaam gezond te krijgen maar ook gezond te houden.

 

Dat zijn de:

 1. Ayurveda, dit geeft richtlijnen over het leven met als belangrijkste les het aanvoelen van je lichaam en vandaaruit in harmonie te leven. Blokkades opsporen en met behulp van producten/supplementen uit de natuur het lichaam aan te zetten tot het zelf helende vermogen. Ayurveda is veel omvattend en geeft veel handvatten om ons lichaam gezond en vitaal te krijgen en te houden.
 2. Aromatherapie, dit richt zich op het onderhouden en bevorderen van onze gezondheid door het zelfhelende vermogen aan te zetten tot verbetering of genezing. De levenskracht in deze oliën wordt overgedragen naar het lichaam, door middel van massage, inname en reuk. Ze zullen bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in ons lichaam.
 3. Orthomoleculaire voeding, op een effectieve manier wordt gezonde voeding ingezet. De juiste hoeveelheden zorgt ervoor dat ons lichaam voldoende nutriënten dagelijks binnenkrijgt. Zo zal er gekeken worden wat de cliënt zoal op een dag eet maar ook hoeveel energie er wordt verbruikt. Hierna wordt er samen een voedingsplan opgesteld. Zo zal er rekening gehouden worden met veranderde omstandigheden en de verslechterde kwaliteit van onze voeding door milieuvervuiling en pesticides.
 4. Orthomoleculaire supplementen, om de lichaamscellen dagelijks te voorzien van de nodige nutrieten om optimaal te kunnen werken is het vaak nodig om dit aan te vullen. Mogelijk is om met behulp van de uitslag van een uitgebreide bloedtest om gericht supplementen voor te schrijven.
 5. Counseling, door middel van gesprekken wordt er gekeken waar de oorzaken kunnen liggen. Er zullen doelen gesteld worden en aan de hand van een advies zullen we samen het leven weer in balans gaan brengen. Ook zal er gekeken worden of met Mindfulness en of meditatie een nog beter eindresultaat te behalen is.

 

Traject

Het is mogelijk om bij mij een traject van 12 weken in te gaan. In de eerste weken zal er bijna dagelijks contact zijn, dit kan door middel van een huisbezoek, maar ook door WhatsApp of mailcontact. Na deze 12 weken wordt er gekeken of er nog een vervolg nodig is. Dit zal uitgebreid besproken worden.

 

Werkwijze van dit traject:

 1. Na een week lang een voedings- en energiedagboek te hebben bijgehouden gaan we dit uitgebreid bespreken bij de intake.
 2. De intake. Er wordt bij u thuis een uitgebreide anamnese opgesteld, daar wordt de gezondheid, gewicht, voedingspatroon besproken en in kaart gebracht. Maar ook wat het uiteindelijke doel kan zijn. Bij de één is het doel gewichtsverlies, maar bij een ander zou rust en verbetering in de gezondheid op nummer 1 staan.
 3. Er wordt besproken of de detox weken ingepland gaan worden, dit als doel om het lichaam te ontdoen van allerlei gifstoffen en verkeerde voeding.
 4. Is de voorbereiding naar de detox weken, dit zal ongeveer 4 weken duren, we bouwen eerst de slechte voeding af. Er zijn 2 mogelijkheden, streng of milde detox. Dit wordt bepaald aan de hand van de lichamelijke conditie en het uiteindelijke doel.
 5. Na de detox gaan we weer langzaam opbouwen naar een gezond voedingspatroon. Er zal een voedingsplan opgesteld worden en samen zal gekeken worden of er supplementen nodig zijn om dagelijks aan de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen te komen.
 6. Vanaf het begin zullen er al gesprekken gevoerd worden en kijken we naar de dagstructuur, het stressniveau en zullen dan een plan van aanpak maken. Door middel van meditatie, Mindfulness en de gesprekken gaan we rust creëren. Deze gesprekken zullen alle weken een belangrijke rol spelen naast de voedingsadviezen.
 7. Door alle weken heen zullen er oliën geadviseerd worden voor het moment in het traject. Verder zal er 4 keer een massage plaatsvinden. Dit zal bij u thuis plaatsvinden. Het is mogelijk om enkele massages bij te boeken voor 35 euro per keer. Ook zal er regelmatig adviezen gegeven worden over oliën die ingezet kunnen worden op bepaalde van spanningen en stress. Maar ook oliën die dagelijks inzetbaar zijn.

 

Aan het einde van deze weken wordt gekeken hoever er progressie is geboekt en of er een verlenging nodig is.

 

Kosten

Dit traject kost 100 euro per maand. Dit is exclusief supplementen maar inclusief recepten en essentiële oliën.

Dit bedrag is gebaseerd tot 40 km rondom Oudenbosch , mocht het verder weg zijn dan bereken ik een klein bedrag per kilometer.

 

Wilt je je voor dit traject opgeven, vul dan onderstaand formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.