Afvallen

Als het gaat om gewichtsverlies, zwaarlijvigheid en mensen die aan overgewicht lijden hebben vaak problemen met hun stofwisseling. Stofwisseling is het proces van de chemische reacties die calorieën verbranden voor de productie van energie. Om snel en effectief calorieën te verbranden heeft u een gezonde levensstijl nodig. Dit geldt voor een gezonde voeding met veel fruit en groenten, grote hoeveelheid water, dit helpt het lichaam goed te functioneren. Zeker drie keer per week, het liefst meer, lichaamsbeweging hierdoor kunt u vetmassa uiteindelijk omzetten in spiermassa.

 

De gevaren

Veel mensen in deze wereld heeft te kampen met overgewicht, veel mensen kennen niet de gevaren hiervan, het sociale, geestelijke en het fysieke. Mensen met overgewicht hebben ook vaak een slecht zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Hierdoor liggen depressiefiteit op de loer en komen ze in een vicieuze cirkel, hebben gebrek aan motivatie. Het gevaarlijkste zijn de fysieke problemen, de meest voorkomende zijn hart problemen, diabetes, atrose. Een te lange belasting verslijt het lichaam en leidt tot beschadigingen.

 

Oplossingen

Een goede voedingstherapeute en een fitness instructeur kunnen u helpen met het opstellen van een dieet en voldoende lichaamsbeweging. Een gezond dieet kan een heel leven duren maar lichaamsbeweging zal naarmate u ouder wordt afnemen.

 

De stofwisseling

Spiermassa ontwikkelen is de meest effectieve manier om de stofwisseling te versnellen, hoe meer spiermassa, hoe meer calorieën uw lichaam verbrandt. Geleidelijke verzwaring van de belasting kost u ook meer energie en zo verbrandt u ook weer meer calorieën. Met korte en intensieve oefeningen behaaldt u het beste resultaat.

 

Rust

Naast training en dieet is het ook belangrijk om uw rust te nemen, het is van belang om zeker 7 tot 8 uur 's nachts te slapen. Daarmee heeft het lichaam genoeg tijd om herstelprocessen uit te voeren, het lichaam repareert onder meer de spieren en weefsels. Lichaam, geest en ziel zijn nauw met elkaar verbonden en kunnen niet zonder elkaar. En als u dan uiteindelijk uw doel hebt behaald heeft u iets waar u trots op kunt zijn en u zal dit ook uitstralen, u zult zich energieker voelen maar vooral ook gezonder.