10 redenen waarom je vanaf nu altijd kokosolie in huis hebt

Gepubliceerd op 5 oktober 2014 om 14:17

Kokosolie staat dus echt in de top 5 van mijn favoriete producten! De discussie of kokosolie nu wel of niet gezond is, heb ik beroepsmatig natuurlijk moeten volgen, maar eerlijk gezegd ben ik dat soort discussies wel zat. Ja er zitten verzadigde vetzuren in (nou en?) en ja, het verandert niet van samenstelling als je het verhit, dus we moeten er massaal in bakken.
Ik hou van kokosolie omdat het product ongelooflijk veelzijdig is. Hoe veelzijdig? Er zijn wel 100 toepassingen van kokosolie. De meest gebruikte vind je hier!

 

10 redenen om altijd kokosolie in huis te hebben

 

10 redenen waarom je vanaf nu altijd kokosolie in huis hebt ;
  1. Bakken: Kokosolie is een fijn product om in te bakken. De verbrandingstemperatuur ligt nog veel hoger dan bij bijvoorbeeld olijfolie, dus kokosolie blijft altijd puur kokosolie. 
  2. Smoothies: Voeg kokosolie toe aan je smoothie. Je smoothie krijgt er een prettige structuur van en een vollere smaak. Je geniet direct van alle gezondheidsbevorderende eigenschappen (voedingsstoffen in de darmen worden beter opgenomen, versterkt darmflora doordat het helpt tegen ontstekingen, infecties en schimmels, helpt je bloedsuikerspiegel stabiliseren en helpt de opname van calcium en magnesium).  
  3. Dagcrème: Kokosolie maakt je huid weer babyzacht. Vanaf nu geen dure crèmes meer uit drogisterijen of parfumerieën maar puur natuur. Kokosolie trekt snel in, zodat er geen vette laag op je huid achterblijft. De ontstekingsremmende werking van kokosolie helpt bovendien bij huidschilfertjes, roos, eczeem en psoriasis. 
  4. Massageolie: Als het goed voor je is als crème, dan is het ook goed voor je als massageolie! Een heerlijk volle, vette massageolie die je huid direct beschermt en hydrateert. 
  5. Lippenbalsem: Kokosolie is vet en hydraterend tegelijk. Geen gesprongen lippen meer in de winter en mooie gehydrateerde lippen in de zomer.
  6. Schimmelinfecties: Kokosolie werkt effectief tegen schimmels. Gebruik het ter ondersteuning bij een vaginale schimmelinfectie. 
  7. Luierzalf: Ook voor de babybilletjes werkt kokosolie rustgevend en verzorgend.
  8. Haarconditioner: Maak het haar handoekdroog na het wassen, smeer er kokosolie in en laat het 3 minuten intrekken. Je haar wordt heerlijk zacht en glanzend. 
  9. Haarmasker: Was je haar met shampoo. Gebruik kokosolie als haarmasker door het een kwartiertje in te laten trekken. Vervolgens uitspoelen en je haar aan de lucht laten drogen. 
  10. Badolie: Kokosolie geeft een heerlijke, weldadige badervaring, je huid is nog nooit zo zacht geweest! 

 

*Bron: superfoodmarkt.nl

Geplaatst door alma gaia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.