Hebben jullie YOGI TEA® ook al ontdekt?

Gepubliceerd op 3 mei 2014 om 12:30

Met YOGI TEA® kan je meer dan alleen thee zetten, het is ook te gebruiken in allerlei recepten. In de komende weken zal ik op de pagina diverse recepten plaatsen waarin YOGI TEA® in verwerkt wordt.

 

Wat is nu eigenlijk YOGI TEA®

Deze thee is uit de beste ingrediënten samengesteld, zij worden in een gecontroleerde biologische omgeving geteeld en daardoor is het een 100% biologische thee. Deze Ayurvedische thee is een belevenis waarin zintuigelijk genot samenkomt met een uitgebalanceerde benadering van ons algeheel welbevinden. Op dit moment verbouwt YOGI TEA® overal en gecontroleerd 70 kruiden en specerijen die 100% biologisch zijn. Deze kruiden en specerijen worden in een scala van lekkere combinaties gebruikt in hun zalige thee. Alleen al de benamingen geven de thee iets extra’s. Zo heb je Himalaya, Women’s balans maar ook Forever Young en nog vele andere soorten.

 

Ayurveda

Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’ en is al meer dan 5000 jaar een levenswijze in het oude India. Vandaag de dag is de Ayurvedische levenswijze nog steeds toepasselijk en zijn er ook vele mensen over de hele wereld die volgens het Ayurvedische principe leven.

Elk wezen is uniek en aan de hand van dosha’s wordt gekeken welke elementen op jou van toepassing is. Zo zijn er Vata, Pita en Kapha. Het behoudt en herstelt de unieke balans van het leven als we de juiste voeding en specerijen gebruiken die voor onze dosha van toepassing is.

Yoga

Yoga hoort bij YOGI TEA® ook als je op hun site kijkt zie allemaal oefeningen die ons geluk, rust, energie geven. Zij zeggen dan ook dat Yoga je leven verrijkt met de positieve effecten van yoga. Ontdek oefeningen die bij jouw stemming passen, ontspan je geest en vind balans in je lichaam. Bij elk recept in hun kookboekje wordt er een yoga oefening gegeven die daar heel goed bij past.

Yoga voor zuivering

 

 

Maak uw geest leeg terwijl u uw lichaam reinigt. Ga in kleermakerszit zitten, of op een stoel met de voeten plat op de vloer. Adem diep in en adem helemaal uit. Adem zo lang mogelijk niet in terwijl u uw navel beurtelings intrekt en ontspant. Doe dit gedurende 1 à 3 minuten. Haal zo nodig nogmaals adem.

Recept

Ginkgo Pestosaus met walnoten

Ingrediënten

 • 25 gram walnoten

 • 50 ml heet water

 • 1 zakje YOGI TEA® Ginkgo

 • 2 gram groene bladgroente (porselein, spinazie)

 • Wat Himalaya zout

 • Snufje peper

 • 1 theelepel citroensap

Hoe maken je de pesto

 • Laat het 1 zakje YOGI TEA® Ginkgo ongeveer 5 minuten trekken in het hete water.

 • Verwijder vervolgens het zakje en laat de thee afkoelen

 • Doe de walnoten samen met de thee, groente, zout, citroen in de blender.

 • Mix alles tot een romig geheel.

Variatie

Het is mogelijk om er ook nog wat meer specerijen in te doen als je de smaak iets te flauw vindt. Pas wel op dat de specerijen in je dosha past. Ook kan je cashewnoten gebruiken of walnoten. Wees creatief.

 

Eet smakelijk

 

Geplaatst door alma gaia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.