Kokosolie geschikt om gewicht te verliezen (buikvet !)

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 om 12:47

Posted on 9 augustus 2014 by GoedGezond

 

kokosolie

Kokosolie als vetverbrander

Vanwege het hoge vetgehalte in kokosolie, denken veel mensen dat de olie niet geschikt is voor gewichtsverlies. Zoals bekend zijn niet alle vetten hetzelfde: er zijn verzadigde-, onverzadigde- en transvetten in ons voedsel. Sommige ondersteunen een goede gezondheid. Het slechtste vet dat je kan nuttigen zijn transvetzuren, omdat het een kunstmatig vet is. Transvetzuren worden meestal in bewerkte voeding gevonden, om de houdbaarheid te bevorderen. Maar bij kokosolie is het anders: door de thermogene eigenschappen werkt het als vetverbrander.

Niet opgeslagen als vet

Kokosolie wordt wel als een wonderolie gezien, omdat het een vet is die de gezondheid ten goede komt. De beste vetten om te nuttigen zijn onverzadigde vetten, omdat het lichaam ze efficiënter kan gebruiken als energiebron in vergelijking met andere vetten. Het eten van vetten die dienen als efficiënte energiebronnen, maakt gewichtsverlies makkelijker. Vet voorziet het lichaam van energie, en wanneer deze energie niet gebruikt wordt, wordt het omgezet in extra pondjes. Kokosolie wordt praktisch niet opgeslagen als vet.

Stofwisseling verhogen en hongergevoel remmen

Het is thermogeen en het consumeren van voeding met thermogene eigenschappen is erg belangrijk bij gewichtsverlies. Thermogene stoffen hebben de eigenschap dat ze de stofwisseling verhogen, hierdoor wordt er meer vet omgezet in energie dan normaal. Door de extra hoeveelheid vrijgekomen energie zal je lichaam meer energie hebben en warmte produceren. Het heeft het ongeveer het effect van sterk gekruid voedsel. Zo is chilipeper een enorme natuurlijke vetverbrander. Ook deze specerijen gaan hongergevoel tegen, verbranden vet en verhogen de stofwisseling.

Een ander bijkomend effect van de extra vrijgekomen energie is dat je lichaam minder behoefte heeft om energie in de vorm van voedsel tot zich te nemen, je honger gevoel zal dus afnemen.

De thermogene eigenschappen van kokosolie zijn een boost voor je stofwisseling en helpen overtollig buikvet kwijt te raken.

Geplaatst door alma gaia

Reactie plaatsen

Reacties

Hartje
9 jaar geleden

Beste lezers,

Ik heb als kind bij mijn oma niets anders gebruikt dan de super kokosolie. Maar ik had vroeger ook veel jonge kokosnoten gegeten. Mijn oma maakte zelf kokosolie en gebruikte voor alle doeleinden. Voor de huid, bakken en braden enz. Het is gezond en krachtig. Wil niet zeggen dat andere olien niet goed zijn, maar kokosolie is gezond. Mijn oma was slank en sterk en had de leeftijd van 98 jaar bereikt. Misschien zou zij nog ouder worden als zij niet door haar dochter werd belet om niet veel meer te bewegen vanwege die hoge leeftijd! Stom natuurlijk, maar vroeger ging het anders. Dus ik volg de voetsporen van mijn oma. Jong en jeugdig, fit en slank en boordevol energie!!!