Home » WEBSHOP CBD Producten » Hemptouch CBD

Natuurlijke oplossingen voor een reeks hardnekkige huidaandoeningen,
zoals dermatitis, eczeem, acne en vette huid.

 

HENNEP EXTRACT

Endocannabinoïden, die verantwoordelijk zijn voor de communicatie tussen cellen, weefsels en organen, komen van nature voor in het lichaam. Ze werken als een ‘rem’ en kalmeren ons zenuwstelsel en voorkomen overbelasting van de cellen, in het bijzonder wanneer we lijden aan zware stress, ziekte of pijn.

Het meeste onderzoek is uitgevoerd op twee soorten receptoren die cannabinoïden herkennen en waaraan cannabinoïden zich binden en informatie en taken overdragen naar naburige cellen. Meestal bindt tetrahydrocannabinol (THC) aan CB1-receptoren, die zich hoofdzakelijk bevinden in het centrale zenuwstelsel, terwijl cannabidiol (CBD) zich bindt aan CB2-receptoren in weefsels die verband houden met het immuunsysteem.

Als ons lichaam vaak lijdt aan stress en niet voldoende eigen cannabinoïden kan produceren, kunnen deze ook uitwendig worden ingenomen in de vorm van hennephars of druppels. Fytocannabinoïden, die worden onttrokken uit de cannabisplant, kunnen net als endocannabinoïden binden aan dezelfde receptoren. Daarom herkennen en accepteren de cellen ze en wordt het immuunsysteem opnieuw in balans gebracht.

Dankzij deze eigenschappen hebben CBD-moleculen een groot potentieel voor behandeling van aandoeningen in het immuunsysteem. CBD heeft ook uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen, die vooral van groot belang zijn bij de behandeling van chronische ontstekingen.

 
cannabisolie

WAT ZIJN CANNABINOÏDEN?

Een belangrijk kenmerk van hennep, zowel Cannabis Sativa (industriële hennep) en Cannabis Indica (Indische hennep), is dat het stoffen bevat genaamd cannabinoïden. Cannabinoïden zijn lipofiele moleculen, oplosbaar in vetten, die zich binden aan de cannabinoïde receptoren in cellen en een verscheidenheid aan cellulaire veranderingen teweegbrengen. Over het algemeen worden cannabinoïden onderverdeeld in twee groepen – endocannabinoïden, die van nature voorkomen in het lichaam van de mens (of dier) en fytocannabinoïden, die voorkomen in cannabis en andere planten.

 
wat is cannabidiol

WAT IS CANNABIDIOL (CBD)?

Cannabidiol (CBD), dat wordt gevonden in toppen van wietplanten, is een van de 85 actieve cannabinoïden in hennephars. Meer dan 40 procent van alle fytocannabinoïden in het plantenextract is CBD, en aanwezig in vrijwel alle cannabisvariëteiten.

Wat betreft bruikbaarheid is het de meest interessante cannabinoïde voor medische doeleinden na THC (tetrahydrocannabinol). Recente studies, waaronder klinisch onderzoek, bevestigen dat CBD net zo belangrijk is als THC en in sommige gevallen zelfs belangrijker.

 

 WAT ZIJN ENDOCANNABINOÏDEN?

Endocannabinoïden zijn cannabinoïden die ons lichaam zelf kan aanmaken en cannabinoïdereceptoren van celmembranen kunnen activeren. Ze zijn vernoemd naar de cannabinoïden in cannabis omdat hun chemische structuur zeer vergelijkbaar is.

 
ENDOCANNABINOID SYSTEEM

ONS ENDOCANNABINOÏDENSYSTEEM:

Endocannabinoïden worden niet opgeslagen in het lichaam – FAAH (vetzuuramide hydrolase)- en MAGL (monoacylglycerol lipase)-enzymen zijn nodig voor de productie en afbraak. Endocannabinoïden ontstaan niet spontaan, maar vereisen een passende fysiologische of pathologische stimulus. Als er een afwijking is in de synthese van endocannabinoïden in het lichaam, waardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan, kunnen cannabinoïden van planten worden gebruikt als vervanging

 

 

hennep olie

HENNEPOLIE

Koudgeperste hennepolie heeft een ideale verhouding van omega 3, 6 en 9 vetzuren, bestaande uit 55% linolzuur of omega-6, 22% alfa-linoleenzuur of omega-3 en 1-4% gamma linoleenzuur. Dit is van grote waarde voor het immuunsysteem en verlicht verschillende typen huidaandoeningen. Het bevat ook 80% essentiële onverzadigde vetzuren, de belangrijke bouwstenen voor celmembranen en het verbetert de flexibiliteit, de energie-uitwisseling tussen cellen en de opname van voedingsstoffen.

Koudgeperste hennepolie voorkomt vochtverlies van de huid en helpt bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering. De olie is zeer behulpzaam bij het verlichten van huidaandoeningen zoals eczeem, acne, schimmelinfecties, psoriasis en dermatitis.

 
Hennep-hydrolaat

HENNEP HYDROLAAT

Hennep hydrolaat wordt gemaakt uit de bloemen van de Cannabis Sativa. De productie vindt plaats met behulp van een stoomdestillatieproces en de bovenste blaadjes en hennepbloesems. De olie en het hydrolaat hebben een doorzichtige groene kleur en een zoete, natuurlijke geur. De etherische olie wordt gebruikt in aromatherapie bij het verminderen van emotionele problemen. In cosmetica verbetert hennep hydrolaat de microcirculatie van de huid, het vernauwt de poriën, en heeft een schimmelwerend werking.

 
bergamot

BERGAMOT

Bergamot heeft een frisse, zoete, citrusgeur die bij velen bekend staat als de smaak van Earl Grey thee. De etherische olie van bergamot wordt verkregen uit koudgeperste schillen van de bergamot. Voor veilig gebruik in cosmetische producten moet de etherische bergamotolie vrij zijn van zeer lichtgevoelige bergapten. Bergamot wordt vaak gebruikt in parfums en aromatherapie omdat het helpt bij het opbouwen van vertrouwen en onze de stemming verbetert. In de cosmetica is Bergamot bekend vanwege het gunstige effect op de vette en problematische huid. Het verzacht de hoofdhuid, het stimuleert de haargroei en maakt het haar extra glanzend.

 
kruidnagel

KRUIDNAGELS

Kruidnagels zijn gedroogde bloemknoppen van de tropische kruidnagelboom. Kruidnagels bevatten 10-15% etherische olie, verkregen via stoomdestillatie. In aromatherapie wordt de etherische kruidnagelolie gebruikt voor het verkrijgen van nieuwe energie en het in evenwicht brengen van emoties. De etherische olie bevat tot 95% eugenol. Eugenol heeft antiseptische eigenschappen en werkt ook als antioxidant. Eugenol wordt veel gebruikt in tandpasta, mondspoeling en de tandheelkundige zorg. De antioxiderende werking van eugenol draagt bij aan een goede bescherming tegen vrije radicalen.

 
Salie

SALIE

Etherische salie-olie wordt gemaakt van de bloemen en bladeren via stoomdestillatie. Etherische salie-olie heeft een interessante natuurlijke, fruitig-bloemige geur en wordt vaak gebruikt in parfums en als muscataroma voor vermout en likeuren. Het wordt gebruikt in aromatherapie ter verlichting van angst en het helpt bij slapeloosheid. Omdat salie-olie linalylacetaat bevat wordt de productie van natuurlijke oliën in de huid gereguleerd en gecontroleerd en wordt de vette en droge huid vermindert en tevens opgefrist. Salie-olie is ook bekend in haarcosmetica vanwege de stimulering van de haargroei en het verminderen roos.

 
cbd of cannabidiol

CBD of CANNABIDIOL

Cannabidiol of CBD is een van de 80 onderzochte actieve cannabinoïden in cannabishars verkregen uit de toppen van de planten. CBD vertegenwoordigt meer dan 40 procent van de fytocannabinoïden in het plantenextract in vrijwel alle variëteiten van cannabis. Naast THC (tetrahydrocannabinol) is het de tweede, meest interessante cannabinoïde wat betreft bruikbaarheid voor medische doeleinden. In tegenstelling tot THC zorgt CBD niet voor merkbare psychoactieve effecten en het werkt synergistisch met THC, want het versterkt de therapeutische werking enerzijds en matigt de psychoactieve effecten anderzijds. Lees meer over CBD onder het tabblad hennep extracten.

 
Sint-Janskruid

SINT JANSKRUID

In de volksgeneeskunde is Sint-janskruid een van de meest befaamde, geneeskrachtige planten die wordt gebruikt voor het verlichten van depressie, lichte brandwonden, turih en beroertes. Volgens sommige auteurs zijn hyperforin en de resterende derivaten van floroglucinol verantwoordelijk voor de gunstige effecten van Sint-janskruid. Hypericine is de stof die verantwoordelijk is voor de karakteristieke rode kleur van Sint-janskruid. De stof bevindt zich in de donkere stippen op de rand van de groene bladeren, vooral in bloemblaadjes. Voorkom tijdens het aanbrengen van Sint-Janskruidolie intensieve blootstelling aan zonlicht of andere bronnen met UV-stralen.

 
damast roos

DAMAST ROOS

De etherische olie van de damastroos heeft een zeer verleidelijke en sterke geur, zijn rimpeling stijgt uit boven de 320 MHz, hoger dan andere bloeiende planten. Deze sterke fluctuatie verhoogt de vibratie van onze cellen, elimineert knelpunten in de energiestroom, vermindert depressie en “opent” het hart. Uiteraard geldt dit voor inheemse rassen, zoals de damastroos, die oorspronkelijk uit de stad Damascus komt. De damastroos is naar Europa gebracht tijdens de kruistochten, omdat de ridders dit gaven aan hun dames, en dit zelf gebruikten om huidproblemen te verlichten, seksuele prestaties te verbeteren en als pleister op de wonde van hun “gebroken hart”, als ze hun dames moesten verlaten. De etherische olie van de roos is ook een goede antioxidant, omdat het vergelijkbaar is met vitamine E.

 
Geranium

GERANIUM

Etherische geraniumolie, ook wel bekend als pelargonium, wordt vaak gebruikt in aromatherapie vanwege de vele voordelen voor het lichaam en het algehele welzijn. Geranium heeft een zoete, bloemige geur die het lichaam kalmeert en lichaam en geest laat ontspannen. Het werd gebruikt in de tijd van de Egyptenaren, ter bevordering en ter ondersteuning van een mooie en gezonde huid. Onderzoek heeft laten zien dat geranium een positief effect heeft op eczeem, acne en de onzuivere huid doordat het de balans reguleert tussen de vette en de droge huid en tevens de geïrriteerde of rode huid kalmeert.

 
wintergreen

WINTERGROEN

Etherische olie van de groenblijvende plant wintergroen wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren. Het bevat veel natuurlijk methylsalicylaat en wordt daarom vaak gebruikt in producten voor sport en therapeutische massage. Veel mensen herkennen zijn verfrissende metholaroma en -smaak in thee, kauwgom, snoep en tandpasta.

 
COENZYME Q10

CO-ENZYM Q10

Co-enzym Q10 heeft ten minste twee belangrijke functies in het lichaam. Ten eerste speelt het een rol in de productie van energie (ATP) in de cel. Ten tweede werkt het als een antioxidant. Het helpt om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren – een van de oorzaken van veroudering. De concentratie van co-enzym Q10 in het lichaam neemt af met de leeftijd, wat leidt tot een verminderd vermogen om collageen, elastine en andere belangrijke huidmoleculen aan te maken. Daarom kan het toevoegen van co-enzym Q10 de huidstructuur herstellen en de effecten van vrije radicalen verminderen. Bovendien is Q10 een kleine molecuul die relatief gemakkelijk in de huidcellen kan binnendringen.

 
CITROEN

CITROEN

De citroen is een van de meest populaire citrusvruchten ter wereld, en wordt vaak gebruikt in de keuken. Het is een goede bron van vitaminen en helpt bij de spijsvertering. Etherische citroenolie is waardevol voor de cosmetica en aromatherapie want het stimuleert het lichaam en verheldert de geest. Dankzij d-limoneen, een krachtig antioxidant, heeft citroen veel voordelen. Het bestrijdt acne, een verslechterde, doffe en vermoeide huid, en het hydrateert en verjongt de huid.

 
hyaluronic-acid

HYALURONZUUR

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van het menselijk lichaam. Het is aanwezig in de vloeistof rond de oogbol, in bindweefsel en zenuwweefsel en in huid en gewrichten. Het speelt een rol bij de vorming van collageen en elastine in het lichaam. Het ondersteunt de interstitiële vloeistof van de huid en bindt water, waardoor de spanning vast wordt gehouden. Met het gaan van de jaren verliest de huid hyaluronzuur en blootstelling aan schadelijke agentia, wat leidt tot een droge, gespannen huid, rimpels en verlies van elasticiteit.

 
cypres olie

CIPRES OLIE

Etherische olie van cipres is geschikt voor de vette en acne-huid, omdat daardoor de poriën worden vernauwt en de aderen verkrampen. Het wordt ook gebruikt in massage tegen cellulitis en in voetverzorging, omdat het transpiratie effectief reguleert. Cipresolie bevordert ook de doorbloeding van de huid en blauwe plekken.

 
bisabolol

BISABOLOL

Bisabolol is het voornaamste bestanddeel van essentiële kamilleolie, ook wel bekend als levomenol. Vanwege de hoge concentratie panthenol is het effectief bij het verlichten van huidproblemen. Bisabolol werkt als een middel voor herstel van de huid, het verzacht en verhoogt de huidelasticiteit en het herstelt het vochtgehalte.

 
BLAUWE KAMILLE

KAMILLE

Echte kamille is rijk aan vitamine B, wat de regeneratie van huidweefsel bevordert en kalmeert en de gevoelige huid hydrateert. Etherische olie van echte kamille is 100% zuiver en natuurlijk, en wordt gemaakt van de fijnste kamillebloesems en bevat tevens heilzame ingrediënten voor het herstel van de huid. Het heeft anti-inflammatoire eigenschappen (alfa-bisabolol, flavonoïden en coumarine) en bittercomponenten met matricinom en hamazulenom, die een antibacteriële werking hebben.

 
azuleen

AZULEEN

Azuleen is een organische verbinding, een antioxidant die wordt verkregen door destillatie van kamillebloemen. Dankzij zijn brede waaier aan heilzame eigenschappen wordt het al sinds eeuwen toegevoegd aan kruidenpreparaten. Azuleen kalmeert de geïrriteerde huid; het heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen; het helpt bij celregeneratie en vertraagt het verouderingsproces van de huid.

 
Lavendel

LAVENDEL

Etherische lavendelolie is één van de weinige etherische oliën die wordt aanbevolen voor de behandeling van kleine brandwonden en wonden. Lavendel heeft anti-allergische, ontstekingsremmende, antiseptische, antibacteriële, schimmelwerende en krampstillende eigenschappen. Het bevordert de celgroei en verstevigt en kalmeert de huid. De 100% zuivere en natuurlijke etherische olie, gemaakt van gecertificeerde Franse lavendel, werkt goed op alle huidtypes en is geschikt als ondersteunende zorg voor de vette huid, dermatitis, eczeem en de schilferige huid.

 
sandelhout

SANDELHOUT

100% zuivere etherische sandelhoutolie bevat een hoog percentage genezend santalola, is niet giftig, niet-irriterend en bevat geen allergenen. Het is dan ook een van de weinige etherische oliën geschikt voor directe toepassing op de huid. Het heeft antibacteriële en hydraterende eigenschappen en wordt gebruikt voor herstel van de huid, tatoeages, insectenbeten en jeuk.

Etherische olie wordt geproduceerd in Indonesië in een duurzaam programma, waar elke gekapte boom wordt herplant.

 
amandel olie

AMANDELOLIE

Koudgeperste amandelolie wordt verkregen uit de gedroogde vruchten van de amandelboom. Het is een rijke bron van vitamine A, B en E en draagt bij aan een gezonde en stralende teint. Het staat zeer hoog aangeschreven bij massagetherapeuten omdat het goed wordt opgenomen door de huid. Na het aanbrengen wordt de huid diep gevoed en gekalmeerd en tegelijkertijd zacht en glad gemaakt. Amandelolie helpt om de droge en geïrriteerde huid te herstellen.

 
CHLORELLA ALGEN

CHLORELLA ALGEN

Chlorella is een eencellige groene alg, veel gebruikt in voedingssupplementen omdat het een aantal belangrijke vitaminen bevat die gunstig zijn voor onze vitaliteit. Het is een rijke bron van chlorofyl, vitamine C, B-complex en bètacaroteen. Net als antioxidanten helpt het om vrije radicalen te blokkeren. Hoge concentraties van bètacaroteen bevorderen een gezonde haargroei en regenereert de huid.

 
vitamine e

VITAMINE E

Vitamine E is een belangrijke, natuurlijke antioxidant en vetoplosbare vitamine die de cellen beschermt tegen oxidatieve stress. Het versnelt de genezing van littekens en striae en het maakt de huid tevens elastischer. Vitamine E bindt zuurstofradicalen en voorkomt hiermee de oxidatie van onverzadigde vetzuren. Vitamine E wordt voornamelijk opgeslagen in celmembranen en is van vitaal belang voor een normale celstofwisseling. Het grootste deel van de natuurlijke vitamine E wordt verkregen uit tarwe-olie, maïskiemen en zonnebloemen.

 
CALENDULA Olie

CALENDULA OLIE

Het therapeutisch gebruik van Calendula voor het verlichten van huidproblemen was al bekend bij alle oude culturen. Calendula (of goudsbloem) is een rijke bron van triterpenen, flavonoïden, polysacchariden, carotenoïden, fytosterolen, etherische calendulaolie (1-2%) en vitamine A en C, die een verzachtend effect hebben op de huid.

Calendula heeft vele gunstige eigenschappen en is een zeer gewaardeerde grondstof in de cosmetica. Calendula-olie verzacht, hydrateert, versterkt, en stimuleert celvernieuwing. Het helpt bij luieruitslag, eczeem, dermatitis en aambeien.

De biologisch gecertificeerde Calendula-olie is 100% natuurlijk, gemaakt van Sloveense Calendula in koudgeperste olijfolie.

 
CACAOBOTER

KOKOSNOOTBOTER

Biologische Kokosnootboter, een zeer populaire cosmetische grondstof, geschikt voor de verzorging van alle huidtypes. Kokosnootboter is een grote bron van antioxidanten en vitamines A, B, E, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en de gevolgen van vergrijzing en milieustressoren op de huid vermindert. Het verzacht de huid en verwijdert droogheid en schilfering doordat werking van de huidbarrière wordt verbeterd. Kokosnootboter is rijk aan laurinezuur dat actief werkt tegen micro-organismen.

 
glycerylcaprylaat

GLYCERYLCAPRYLAAT

Glycerylcaprylaat is een natuurlijk verdikkingsmiddel in cosmetische emulsies. Het wordt geproduceerd door verestering van glycerol uit plantaardige oliën en vetzuren, aanwezig in kokos- en palmolie. Glycerylcaprylaat is een huidvriendelijke, natuurlijke vochtinbrenger met een uitstekende antimicrobiële werking (conserveermiddel) tegen bacteriën en gisten.

 
CETEARYL ALCOHOL

CETEARYL ALCOHOL

Cetostearylalcohol is een mengsel van vetalcoholen uit planten, zoals kokosnoot en palm. In cosmetica wordt het gebruikt als een stabilisator voor emulsieverdikking omdat het de scheiding van olie en water voorkomt. Cetostearylalcohol heeft tevens een kalmerend effect en maakt de huid zacht en glad.

 

ISOAMYLLAURAAT

Isoamyllauraat is een olie met de kenmerken van een lotion en wordt natuurlijk gemaakt door verestering van laurinezuur (uit plantaardige olie) en isoamylalcohol (door fermentatie). Het zorgt dat cosmetica eenvoudiger smeerbaar is en laat geen vette laag op de huid achter.

 
SODIUM levulinezuur

NATRIUM LEVULINEZUUR

Natrium levulinezuur is het natriumzout van eiwitzuur uit maïs en wordt gebruikt als een natuurlijk conserveermiddel in cosmetische producten en voor huidverzorging. In een studie gepubliceerd in het Journal of Muscle Foods ontdekte men vergeleken met de controlegroep, dat natrium levulinezuur de groei van aërobe micro-organismen in voedsel remt tijdens opslag zonder de kleur of de PH de waarde aan te tasten. Het heeft een vergelijkbaar effect op cosmetica omdat het tegen micro-organismen beschermt zonder de werking van andere componenten substantieel veranderen.

 
sodium anisaat

NATRIUM ANISAAT

Natrium anisaat is een natuurlijk conserveermiddel, verkregen uit venkel. Dit is het zout van een organisch zuur, dat oneffenheden van de huid en schimmelactiviteit omvat. Dankzij de goede oplosbaarheid in water is het zeer eenvoudig te gebruiken. Natuurlijk, plantaardig zuur is gunstig voor de geïrriteerde huid omdat het helpt bij het in evenwicht houden van de huid waardoor het beschermd blijft tegen microbiële infecties.

 
NATRIUM HYDROXIDE

NATRIUMHYDROXIDE

Natriumhydroxide (NaOH), ook wel bekend als caustische soda, helpt bij het in stand houden van de pH omdat het werkt als een sterke base. Natriumhydroxide is oplosbaar in water en absorbeert vocht direct. Het wordt verkregen door elektrolyse (het onder spanning zetten van een oplossing) van natriumchloride (zout) waardoor natriumhydroxide en chloorgas ontstaat. Ook kan het worden geproduceerd door caustificatie van natriumcarbonaat.

 
XANTHAN GUM

XANTHAANGOM

Xanthaangom is een polysaccharide die wordt verkregen door fermentatie van de Xanthomonas campestris bacterie. De stof wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel in voeding (in salade dressings, sauzen en desserts) en als stabilisator in cosmetische producten, ter voorkoming van scheiding van bestanddelen.

Xanthaangom is een uitstekende vervanger in glutenvrij-brood omdat het een vergelijkbare functie als gluten heeft. Het geeft deeg elasticiteit en viscositeit en houdt zo het deeg bij elkaar.

 
VANILLE

VANILLE

Puur vanille-extract wordt gemaakt door maceratie van de peulen (vruchten) van vanille-orchideeën (genus Vanilla). Vanille-extracten zijn een goede bron van etherische oliën, vitaminen en mineralen, in het bijzonder B-groep vitaminen die helpen bij het verbeteren van de huidskleur en de regeneratie van de huid. Het is een krachtige antioxidant die vrije radicalen neutraliseert en het lichaam beschermt tegen celbeschadiging en veroudering. Vanwege zijn onweerstaanbare aroma en zoete smaak wordt vanille zeer gewaardeerd.

 
 
ZINKOXIDE

ZINKOXIDE

Zinkoxidepoeder is wit tot geel van kleur, smaak- en reukloos. Het is een wit, mat pigment dat van nature voorkomt en het speelt een belangrijke rol in huidverzorging als ontsmettingsmiddel en brengt verlichting bij verschillende huideczemen. Ook is het zacht genoeg voor het aanbrengen op de babyhuid. Het is een stof die kalmeert en het herstel van de huid versnelt.

 
 
Glyceryl

GLYCERYL STEARAAT CITRAAT

Glycerylstearaat citraat is een emulgator en stabilisator van plantaardige oorsprong die wordt verkregen door verestering van glycerol en citroenzuur. Glycerylstearaat citraat is een huidvriendelijke en natuurlijke vochtinbrenger met de werking van een lotion die de huid beschermt tegen vrije radicalen en deze zacht en glad maakt.

 
mango boter

MANGO BOTER

Mangoboter hydrateert, verzacht en regenereert de huid. Het wordt biologisch geproduceerd uit de pitten van mango’s. Het is de ideale keuze als u een zachte, gekalmeerde, vochtige of flexibelere huid wenst. Mangoboter voorkomt degeneratie van de huidcellen en beschermt effectief tegen invloeden van buitenaf en veroudering. Het bevat een hoge voedingswaarde en zijn belangrijkste vetzuren zijn oliezuur, stearinezuur, palmitinezuur en linoleenzuur.

Mangoboter afkomstig van gecontroleerde herkomst is van de beste kwaliteit, gecertificeerd en perfect voor de verzorging en bescherming van de gevoelige huid.

 
shea boter

SHEABOTER

Sheaboter wordt al voor duizenden jaren gebruik door stammen op het Afrikaanse continent als voedingsmiddel en huidverzorging. sheaboter smelt bij lichaamstemperatuur, zo rond 35 °C, en is daarom gemakkelijk aan te brengen en snel absorberend. Het versterkt de huid, stimuleert de aanmaak van collageen en hydrateert de zeer droge en rijpere huid, waardoor de huid jeugdiger, soepeler, beter gevoed en mooi glanzend aanvoelt en er ook zo uit ziet. Vanwege het hoge gehalte aan heilzame ingrediënten wordt sheaboter ook gebruikt bij eczeem, psoriasis, huiduitslag, urticaria, tatoeages, insectenbeten, brandwonden en de droge huid.