Blijf langer gezond en fit met voeding!  Het enige goede voedingspatroon is die dat een levenswijze wordt. Met niet alleen als doel om gewicht te verliezen, maar ook om langer gezond en fit te blijven.

Door studie heb ik een uniek traject samengesteld waarin de Ayurveda, Orthomoleculair en de Aromatherapie samenkomen. 


Gezondheidstraject

 

In ons lichaam komen er vijf natuurlijke lichaamseigen principes bij elkaar. Deze vijf principes zijn: energie, prikkels, drainage, voeding en psyché. Zodra er bij één van deze principes een disbalans ontstaat zal het lichaam hierop reageren. Dit kan zich uiten in moeheid, gebrek aan energie, overmatig zweten, dikker worden, onrust. Wordt er in deze fase niets gedaan dan ontstaan er klachten zoals verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, slapeloosheid, maar ook depressiviteit of een Burn out. Als deze disbalans langer aanhoudt kan er zelfs andere klachten gaan ontstaan zoals, prikkelbare darm syndroom, maagklachten, migraine en zelfs ernstige aandoeningen zoals kanker. Eigenlijk te veel om hierop te noemen.

 

De vijf principes zijn

  1. Energie
  2. Prikkels 
  3. Drainage
  4. Voeding
  5. Psyche

Het is mogelijk om samen met mij dit traject in te gaan. Uitgebreide omschrijving en wat de kosten van dit traject zijn klik dan hier

 

Magnesium

 

 

Magnesium is een mineraal dat ook wel bekend staat als het ‘antistress mineraal’. Magnesium tekort kan ontstaan bij langdurige stress of onvoldoende inname uit voeding of supplementen. Je lichaam neemt de magnesium op aan het einde van de dunne darm. Het is een essentieel macromineraal en een tekort aan magnesium kan op termijn leiden tot vervelende klachten. Magnesium is nodig voor sterke botten en tanden, de werking van spieren, zenuwstelsel maar ook is het nodig voor ons geheugen en energiestofwisseling. 

 

Een tekort aan magnesium ook wel hypomagnesiëmie genoemd ontstaat pas na lange tijd van onvoldoende inname. Ons lichaam heeft een voorraad van 25 gram en is deze op dan gaan er klachten ontstaan. Dan gaat het lichaam de magnesium uit onze botten en tanden halen.

 

Het lichaam kan magnesium niet zelf aanmaken en moet het uit voeding en supplementen binnenkrijgen.  Zo zit er in spinazie, andijvie, broccoli en boerenkool relatief veel magnesium, maar ook in avocado’s, bananen, zeewier, amandelen, walnoten, cacao, vlees en zuivelproducten zit magnesium.

 

Magnesium tekorten ontstaat door teveel een te lange periode van diarree en braken. Maar ook bij een eetstoornis zoals anorexia ontstaat vaak een magnesium tekort. Verder kan er een tekort ontstaan door slecht werkende spijsvertering en alcohol en drugs gebruik. Vaak zie je een tekort ook bij nierpatiënten.

 

Hoe merk je dat er een magnesium tekort is ontstaan? Dit kan zich uit door

  • Spierkrampen
  • Botontkalking
  • Hartkloppingen of hartritmestoornissen
  • Hoge bloeddruk
  • Nierstenen
  • Regelmatig hoofdpijn
  • Gevoelloosheid
  • Gevoel van slapende handen en benen/voeten

 

Op psychisch vlak kan door magnesium tekort ontstaan

  • Onrustig gevoel
  • Depressie
  • Over vermoeid
  • Angstig
  • Slecht kunnen slapen
  • Prikkelbaar
  • Gevoelig voor stress
  • Geheugenproblemen

 

De dagelijkse hoeveelheid magnesium is voor de mannen 350 milligram, 300 milligram voor de vrouwen. Bij zwangerschap en kinderen altijd de arts raadplegen. Bij een overdosering kan diarree, lage hartslag en lage bloeddruk ontstaan. Maar dit komt zeer weinig voor bij een gezond en gevarieerd eetpatroon.

 

1 ruime eetlepel gekookte spinazie levert al ruim 54 milligram, net als een handje amandelen. Bij een gezond en gevarieerd eetpatroon zal een tekort dus niet snel ontstaan.

In periodes van veel stress kan het lichaam extra veel magnesium gebruiken, daarom is het dan zeker belangrijk om magnesium uit de voeding te halen en een goede 100% natuurlijke supplement te nemen.

 

 


NATUURLIJK SAMEN KOKEN

Natuurlijk samen koken, dit kookboek vol recepten is helemaal van deze tijd. We gebruiken alleen maar gezonde en hoofdzakelijk biologische producten. Op 14 november 2015 komt ons boek uit.

Lees meer »

Met de gebakken peren ….!

De herfst is weer aangebroken, naast de koude dagen en de regenbuien heeft de herfst ons ook mooie dingen te bieden. De pracht en praal van herfstkleuren, de geuren en smaken. Het is een genot om door de bossen te lopen, de padenstoelen schieten de grond uit, kastanjes vallen op de grond. Overal hangen er spinnen in hun web aan de bomen en struiken

Lees meer »

Anti Aging

Iedereen weet dat met het stijgen van onze leeftijd ook het verouderen van Iedereen weet dat met het stijgen van onze leeftijd ook het verouderen van ons lichaam samengaat. Maar hoe kan je zo lang mogelijk jong en vitaal blijven. Dat is een vraag waar we allemaal wel het antwoord op willen weten. Men is nog steeds bereid om grote sommen met geld neer te leggen om er zo lang mogelijk jonger eruit te blijven zien. Maar werkt dit nou echt? Jammer genoeg kunnen we de tijd niet stilzetten.

Lees meer »

Eten versus Emoties

Iedereen heeft er wel eens last van, je ontkomt er gewoon niet aan. Je weet dat het ongezond is, je wordt er dikker van, maar toch kan je het niet remmen. Je vreet maar door, die doos bonbons moet leeg. Zeker bij situaties waardoor je je niet lekker in je vel zit, dan barst het los. Je gaat zoeken, in de koelkast, in alle kasten, alles wat maar voorhanden is wordt opgegeten. Eten is ook meer dan voeding, eten is een emotie. Vooral zoet geeft troost bij boosheid, verdriet en stress. Veel mensen sussen dit met eten, heel veel eten, vooral zoetigheid en vet eten scoort erg hoog. Eigenlijk is dit emotie eten ons al aangeleerd in onze vroege jeugd. Wie heeft er nou niet een snoepje gekregen nadat hij of zij gevallen was? Eigenlijk wij allemaal, van jongs af aan is het ons aangeleerd, als troost of als beloning! Wat wordt er gedaan om iets te vieren? Ja, we weten het allemaal er wordt getrakteerd om het te vieren.

Lees meer »

10 redenen waarom je vanaf nu altijd kokosolie in huis hebt

Kokosolie staat dus echt in de top 5 van mijn favoriete producten! De discussie of kokosolie nu wel of niet gezond is, heb ik beroepsmatig natuurlijk moeten volgen, maar eerlijk gezegd ben ik dat soort discussies wel zat. Ja er zitten verzadigde vetzuren in (nou en?) en ja, het verandert niet van samenstelling als je het verhit, dus we moeten er massaal in bakken. Ik hou van kokosolie omdat het product ongelooflijk veelzijdig is. Hoe veelzijdig? Er zijn wel 100 toepassingen van kokosolie. De meest gebruikte vind je hier!

Lees meer »